Agar- agar 100g (Éden Prémium)

SKU: vita0789
1 790 Ft

Vegetáriánus zselatin?

Igen, ez az agar-agar!  Az E406-t (ismertebb nevén: agaragar) elsősorban a japán konyhában kezdték hasznosítani, levesek sűrítéséhez és desszertek elkészítéséhez. Az agar-agar tengeri vörösmoszatokból nyerik ki, és növényi sűrítő- gélképző és stabilizáló anyagként ismert, de alkalmazzák kozmetikai célokra (pl. szemránc krémekben, szappanokban). 

Hol találkozhatsz vele?

Ételzselékben, cukrásztermékekben, aszpikokban és lekvárokban.  Mivel a vegetáriánusok, vega étkezést követők számára a zselatin-amely mindenféle és fajta állati részekből készül- nem használható, így az agar-agar remek kiváltója lehet. 

Hogy használd? 

Az agar-agart szoba hőmérsékleten el kell keverned vízben, majd legalább 90 fokra kell hevítened, hogy bekövetkezzék a zselésítés. Ezt követően hozzá lehet keverni a megkötni kívánt ételhez, végül le kell hűteni!

No, de hogy is fog ez mutatni?
Sárgás vagy színtelen kocsonyás állagot vesz fel. Nincs jellegzetes illata vagy íze. Kenhető tortára, használható habfixálóként.  A túl savas gyümölcsök (pl. kivi) azonban csökkentik a hatását! 1 csapott teáskanál 1/2 liter folyadékhoz

Termék címkék