Bio Mungóbab 500g

SKU: vita0368
Bruttó 730 Ft
Kiszállítás
*
*
Szállítási mód
Név
Várható érkezési idő
Ár
Nincs szállítási lehetőség

Mungó bab

Magas fehérjetartalommal rendelkezik, amely okból kiválóan veszi fel a harcot az olyan szív- és érrendszeri problémákkal, mint pl. a magas vérnyomás. A benne lévő magnézium mennyisége tovább emeli nagyságát, ugyanis az Egyesült Államokban 10-ből 7 felnőtt magnéziumhiányos.

Hatékonyan gátolja az oxidációt, szembeszáll a magas vérnyomással, megelőzhető vele az érszűkület, valamint az egy
ik legnagyobb "harci fegyver" az elhízás ellen!

Mivel alacsony glikémiás indexű táplálékról van szó, ezért a cukorbetegség kezelésében is nagy hasznát veszik. Ezenkívül csökkenti a triglicerid szintet, valamint cukorbetegek esetén a vesebetegségek szövődményeit.

A közelmúltban készült tanulmányok kimutatták, hogy segít visszaszorítani a máj, a gyomor, a vastagbél és a méhnyak daganatos sejtjeinek a növekedését. Ezt oly módon éri el, hogy hozzásegíti a szervezetet egy bizonyos butirát nevű anyag termeléséhez. Ez a vegyület képes akár 42%-os védelmet is nyújtani a rákos sejtek kialakulásával szemben.

A magnéziumhiány sajnos igen széles körben elterjedt manapság, és ez bizony 51%-kal megnöveli a halálos kimenetelű szívbetegségek kockázatát. A mungóbab pedig gazdag magnéziumban.

Pozitív tulajdonságai között szerepel még a gyulladásokkal szembeni védelem. Amikor gyulladás jön létre a szervezetben, az egyfajta "kapcsoló" a citokinnak nevezett molekula számára, amely ezáltal még több gyulladást generál. A mungóbab ezt az automata válaszreakciót "kapcsolja ki".

Az ázsiai kultúrák egyik nagy kedenceként, a mungóbab felhasználása meglehetősen változatos. Készíthetünk belőle kását , szinesítheti a reggeli ételeinket, de levesnek is kiváló.


Termék címkék