Bio Spirulina prémium tabletta 200 db

SKU: vita0856
Bruttó 1 890 Ft

Spirulina : a szuperélelmiszer . (alga)
Antioxidáns, méregtelenítõ, immunerõsítõ, fehérje bomba és vitamin-komplex.

A spirulina egy kék-zöld alga, amely spirális szerkezetéről kapta nevét. A bio spirulina egy igen kedvelt szuperélelmiszer, amelyet egyfajta méregtelenítőként is ismernek. Ezt a tulajdonságát gazdag ásványi anyag- és klorofill tartalmának, valamint fehérje profiljának köszönheti.

A termék tulajdonságai:. Szemvédõ, szemgyógyító hatású. Légzõszer, tüdõ támogató, tisztító hatású. Érrendszer javító, szívegészség támogató. Májmûködés javító, immunerõsítõ. Vércukorszint csökkentõ. Agymûködés serkentõ. Öregedés ellenes hatású. Haj és körömállapot javító hatású. Allergia ellenes hatású. Vesemûködés javító hatású.

A magas antioxidáns tartalmáról jól ismert Spirulina algák élõhelyei a természetes élõvízek, de mesterséges körülmények között is termesztik. Nincs még egy olyan növény, ami ennyire gazdag lenne mikrotápanyagokban: az algák szinte minden vitamint és 41 féle ásványi anyagot tartalmaznak. A Spirulina algának nincs erõs sejthártyája, ezért szervezetünk könnyen juthat hozzá a benne lévõ létfontosságú vegyületekhez. Fehérjékben rendkívül gazdag, amelyek mind a nyolc esszenciális aminosavat tartalmazzák, (ezeket a szervezetünk nem képes önmagától elõállítani).

A Spirulina ezentúl számos magasan koncentrált vitamint és ásványt is biztosít számunkra. A növény a fotoszintézis során önmagát sokszorozza meg. Nagy mennyiségû vitamin és fehérjetartalma teszi népszerûvé a sportolók között. Nagyobb mennyiségû B1-vitamint tartalmaz, mint a tehéntej. Jelentõs szerepe van az A, a B2-, a B6- és a B9(folsav) a C-, a D- és az E-vitamin, valamint a kalcium és a vas szervezetbe juttatásában. A Spirulina hatékony méregtelenítõ, amely a tenger gyógyító erejét hordozza magában, ezért az Amerikai Egyesült Államokban az egészség-slágerlista élén áll.

A Spirulina ugyanakkor tartalmaz:

– B-vitaminokat (kiemelkedõen magas mennyiségben B-12 vitamint), K- és más vitaminokat
– Gazdag jód- és ásványi anyag forrás (kálcium, vas, magnézium,szelén, magán, kálium, cink)
– Az egyik legjobb ismert gamma-linolénsav forrás (GLA – fontos zsírsav a szív és az ízületek számára)
– Megtalálhatóak benne egyéb esszenciális zsírsavak, mint a szulfolipidek, melyek a T-limfociták védekezését segíthetõk el HIV-fertõzéssel szemben
– Fitopigmentek (fikocianin, klorofill és karotenoidok)
– Metallotionin vegyületek (fémekkel kombinált fehérjék, melyek megkötik a radioaktív izotópokat)
– Alacsony (15-20%-os) szénhidráttartalommal rendelkezik
– 18 különbözõ aminosav található benne
Spirulina összetétele
– 10 gramm spirulina a minimum napi vasszükséglet 70%-át és a napi minimum A-, B- vitamin komplex, D- és K-vitamin mennyiség három-négyszeresét fedezi.
– A spirulina nagy mennyiségben tartalmaz gamma-linolénsavat vagy GLA-t, ami az anyatejben is megtalálható és a babák egészséges fejlõdését segítik elõ.
– Jó hatással van a bélflórára, ezzel elõsegíti az emésztést és a megfelelõ bélmûködést.
– Csökkenti az éhségérzetet, mely az edzés alatt gyakran jelentkezik, így hozzájárul a sportolók ideális testsúlyának megtartásához.
– Annyi kalciumot, foszfort és magnéziumot tartalmaz, mint a tej, E-vitamin szintje hasonló a búzacsíráéhoz, B12-vitamin tartalma pedig négyszer annyi, mint a nyers májnak.

A termék GMO-mentes. Ellenőrzött minőség; Biokontroll Hungária Kft. által is ellenőrizve.

Termék címkék