C-1500 mg 15 mg csipkebogyóval 60 db

A legnagyobb dózisú Vitaking C-vitamin 1500 mg hatóanyag-tartalommal a kínálatunkban. A C-vitaminnak számtalan feladata van a szervezetünkben és kortól, nemtől és évszaktól függetlenül mindig szükség van rá, ráadásul vízoldékony vitamin, ezért fontos a rendszeres pótlása. Tablettánként 1500 mg aszkorbinsavat és 15 mg csipkebogyót tartalmaz. A csipkebogyó jelentős C-vitamin forrás, emellett más vitaminokat, flavonoidokat tartalmaz.
Bruttó 3 490 Ft

Különleges Vitaking C-vitamin 1500mg készítmény, hisz az eddig megszokottakkal ellentétben 1500 mg tiszta hatóanyagot tartalmaz. Ez az egyik kedvenc termékünk. A C-vitamin egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak. A csipkebogyó a természetben előforduló legjobb vitamin forrás. A c-vitamin elősegíti a szervezetben a vas felszívódását. Stresszes állapotban gyorsabban használódik, így érdemes fokozottan odafigyelni a megfelelő pótlására. A C-vitaminnak számtalan feladata van a szervezetünkben és kortól, nemtől és évszaktól függetlenül mindig szükség van rá, ráadásul vízoldékony vitamin, ezért fontos a rendszeres pótlása. Tehát C-vitaminra nem csak ősszel és télen, hanem az év 365 napján!

A C-vitamin hozzájárul:

  • Az immunrendszer normál működéséhez intenzív test­mozgás alatt vagy azt köve­tően.
  • A normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.
  • Az idegrendszer normál műkö­déséhez.
  • A normál pszichológiai funkció fenntartásához.
  • Az immunrendszer normál működéséhez
  • A sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
  • A fáradtság és a kifáradás csök­kentéséhez.
  • Az E-vitamin redukált formájának regenerálásához.
  • Fokozza a vas felszívódását.
  • A normál kollagénképződéshez és ezen keresztül:
    • Az erek normál állapotának, műkö­désének fenntartásához.
    • A normál csontozat fenntartásához.
    • A porcok normál állapotának, műkö­désének fenntartásához.
    • A fogíny normál állapotának fenntar­tásához.
    • A bőr normál állapotának, működésének fenntartásá­hoz.
    • A fogak normál állapotának fenntartásához.

C-vitamin – egy kis történelem

Az 1920-as évek végén Szent-Györgyi Albert ismeretlen anyagot talált a mellékvesében. Megállapította összetételét (C6H8O6) ami előbb a hexuronsav, később pedig az aszkorbinsav nevet kapta. Később Szegeden felfedezte, hogy hogyan lehet nagyobb mennyiségben előállítani ezt a szerves savat. (Szerves vegyületnek alapvetően a széntartalmú vegyületeket tekintik. Az összes vitamin ilyen, van bennük szén-szén és / vagy szén-hidrogén kötés) Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (jelentése: skorbut) C-vitamin = L-aszkorbinsav , ha gyümölcsből vonják ki akkor is és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk. Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület, például hő hatására elég  gyorsan elbomlik. Tehát ha zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat.