CSODAVÁROLAJ MÁKMAGOLAJ 250 ML

Olajáról régóta tudjuk, hogy lassíthatja az öregedést, elősegítheti a vérnyomás csökkenését. Kedvező zsírsav-összetételének köszönhetően az érfalak rugalmasságára és a vérkeringésre is jó hatással van. Normalizálhatja a vér koleszterinszintjét. Erősítheti a szervezet védekező mechanizmusát. Növelheti a szellemi teljesítőképességet. Jó hatással bír az idegekre, az idegfájdalmakra és a csontokra.
Bruttó 3 910 Ft
Kiszállítás
*
*
Szállítási mód
Név
Várható érkezési idő
Ár
Nincs szállítási lehetőség

A mák igen nagy kincs a magyar és a környékbeli országok ételkultúrájában. Aminosavakban, zsírsavakban, foszforban, káliumban, kalciumban és vasban gazdag.

Olajáról régóta tudjuk, hogy lassítja az öregedést, elősegíti a vérnyomás csökkenését.

Kedvező zsírsavösszetételének köszönhetően elősegíti az erek elernyedését, előnyösen hat a vérkeringésre.

Normalizálja a vér koleszterinszintjét, fokozza a szervezet védekezőmechanizmusát és növeli a szellemi teljesítőképességet.

Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő hatású.

Összetétele

A mag 18% fehérjét, 28% szénhidrátot és 41,6% olajat tartalmaz. Ezenkívül jelentős a vitamin és ásványi anyag tartalma (lásd a táblázatot) is, és kiemelkedő kalcium tartalommal rendelkezik. Természetes módon tartalmazza a kalcium hasznosulásához szükséges magnéziumot, magas a vaskálium és cink tartalma is (közel annyi, mint a tökmagnak).

Egy megfelelő, egészséges táplálkozás mellett a mák jó kalciumforrást biztosít a csontproblémák megelőzéséhez.

Megnevezés

Vizsgálati érték

Összes zsírsav

Telített zsírsavak

Mirisztinsav %

0,03

Palmitinsav %

8,75

Sztearinsav %

1,88

Egyszeresen telítetlen zsírsavak

Palmitolajsav %

0,15

Olajsav%

14,89

Többszörösen telítetlen zsírsavak

Linolsav %

68,72

Linolénsav %

0,00

Energia / 100ml

3452kJ/839kcal

Ásványianyag

100g/mg

Kalcium

1438 mg

Foszfor

870 mg

Kálium

719 mg

Magnézium

347 mg

Nátrium

26 mg

Vas

9.8 mg

Cink

7.9 mg

Mangán

6.7 mg

Réz

1.6 mg

Szelén

13.5 µg