Eritritol 1 kg

Elérhetőség: 6 raktáron
SKU: vita0397
Bruttó 3 690 Ft
Kiszállítás
*
*
Szállítási mód
Név
Várható érkezési idő
Ár
Nincs szállítási lehetőség

Manapság egyre több, cukorbetegséggel, súlyproblémával küzdő embertársunk keresi az ideális cukorhelyettesítőt. Erre egy kiváló alternatíva a nyírfacukor, és az eritrit is. Külsőre hasonlít a hagyományos kristálycukorra, nincs utóíze sem, kicsit hűsítő hatása van, ha megkóstoljuk. 

Rögtön megjegyezném, hogy ez utóbbi édesítőhatása a hagyományos répacukornak csupán 60-80 %-a, így biztosan többet kell belőle használni. Számos előnyös tulajdonsága közül kiemelkedő teljesen természetes volta, 0% szénhidrát tartalma, illetve az, hogy a vékonybélben szívódik fel, és semmilyen mellékhatása sincs. Nem növeli a vércukorszintet és az inzulinválaszt, és nem hizlal.

Természetes formában jelen van szervezetünkben, gyümölcsökben, algákban, erjesztett ételekben és italokban is.

Az eritrit antioxidáns hatású termék, csökkenti a daganatok képződését, és jó hatással lehet a szívre, és az érrendszerre is. 

Fogyasztásakor nem rombolja a fogakat, sőt, csökkenti a fogszuvasodás veszélyét.
Az eritritet elsősorban sütemények, kekszek, kétszersültek ízesítéséhez használja az élelmiszeripar. Édesítő hatása mellett hosszabb eltarthatóságot is garantál. Otthoni sütés-főzés esetén szinte bármilyen ételhez felhasználható az eritritet, azon viszont ne lepődjön meg, hogy hevítés következtében bebarnul.

Energiaérték: 20 kcal
Fehérje: 0 g
Szénhidrát: 1%
Zsír: 0 g

Glikémiás index: 0

Termék címkék