JAVALLAT® - ORVOSI TÜDŐFŰ KOMPLEX 60db

A légutak egészségét támogató gyógynövény komplex 60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula A komplexben olyan egymás hatását erősítő gyógynövények kaptak helyet, amelyek a velük végzett vizsgálatok alapján: Nagy mennyiségű bevonó, nyugtató hatású poliszacharidot tartalmaznak. Stimulálják az immunrendszert. Antibakteriális, antifungális és antivirális hatással rendelkeznek. Flavonoid hatóanyagaik gyulladáscsökkentő hatásúak. Nyugtatják az irritált torkot és garatot. Védőréteget képeznek a felső légutak nyálkahártyáján. Polifenolos anyagaik antioxidáns hatásukkal védik a szervezetet a sejtkárosító szabad gyököktől.
Bruttó 2 890 Ft
Kiszállítás
*
*
Szállítási mód
Név
Várható érkezési idő
Ár
Nincs szállítási lehetőség

A KOMPLEXBEN LÉVŐ GYÓGYNÖVÉNYEK

 • A komplexbe a tüdőfű mellett további olyan azonos hatású gyógynövényeket válogattunk össze, amelyek több tucat hatóanyaga egyszerre fejti ki előnyös élettani hatását. A hatóanyagok fontos részét képzik a komplexben lévő antioxidáns hatású polifenolok és a nyugtató hatású poliszacharidok.

Orvosi tüdőfű levél
Nagy mennyiségű polifenolos anyagot tartalmaz, amely felelős az antioxidáns hatásáért is. Ezek polifenolos anyagok a felső légutak gyulladt nyálkahártyájával érintkezve bevonó réteget képeznek. Emellett antibakteriális hatásúak is, így meggátolják a vírusos eredetű torokgyulladások bakteriális felülfertőződését is. 

orvosi tüdőfű

 

Lándzsás útifű levél
Immunstimuláns hatású hatóanyagok tartalmaz: poliszacharidokat, aukubint, klorogénsavat, katalpolt, acetozidot. Antibakteriális, antivirális hatású. Klinikai vizsgálatban csökkentette a köhögés intenzitását.

lándzsás útifű

Erdei mályva levél
Nyálkaanyagai a védőréteget hoznak létre a légutak nyálkahártyáján, ezzel nyugtatják azt, csökkentik a gyulladást, védik a nyálkahártyát a további külső behatásoktól, cseranyagtartalmukkal együtt pedig gátolják a baktériumok fejlődését.

erdei mályva

Orvosi zilíz levél és gyökér
Stimulálja az immunsejtek működését, poliszacharid hatóanyagai nyugtatják a torok és a garat nyálkahártyáját, csökkenti a gyulladást. Klinikai vizsgálatokban is hatásosnak bizonyult  a köhögés csillapításában.

 

 orvosi zilíz

 

FOKOZOTT ANTIOXIDÁNS HATÁS

 •  A JAVALLAT® kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövényporok gyártása során szétzúzzuk a növényi setjfalak rostmátrixát, ennek eredményeként jelentősen megnövekszik a hozzáférhető antioxidáns hatású polifenolok és flavonoidok, valamint a nyugtató hatású poliszacharidok mennyisége. A növényi sejtfalak ugyanis akadályozzák, hogy ezek a nagy méretű anyagok kioldódhassanak. Ennek elsődleges oka az, hogy az antioxidáns vegyületek és a poliszacharidok jelentős része  beágyazódik a sejtfal rostmátrixába. A szuperfinom gyógynövényporok antioxidáns hatása gyógynövénytől függően így három-ötször, vízoldható poliszacharid tartalma pedig kettő-négyszer magasabb.

 

MIT TARTALMAZNAK A KAPSZULÁK?

 • Kizárólag kiváló minőségű gyógynövényeket és azok összes hatóanyagát.
 • Nem tartalmaznak semmilyen adalékanyagot, segédanyagot vagy tartósítószert.
 • Egyedi gyártástechnológiánk köszönhetően a kapszulákban lévő gyógynövények megnövelt biológiai hozzáférhetőséggel és aktivitással, nagyobb flavonoid- és polifenoltartalommal, erősebb antioxidáns hatással, jobb oldhatósággal rendelkeznek és a gyógynövény hatóanyagok 100 százalékát tartalmazzák.
 • Összetevők: kapszulánként 310 mg Sonic­Fine® szu­­per­­­fi­nom instant gyógynövénypor (orvosi tüdőfű levél [155 mg],  lándzsás útifű levél [62 mg], erdei mályva levél [31 mg], orvosi zilíz levél [31 mg], orvosi zilíz gyökér [31 mg]), kapszulahéj: zselatin.

 

MENNYIT ÉS HOGYAN KELL FOGYASZTANI A KAPSZULÁKBÓL?

 • Az ajánlott mennyiség naponta kétszer 1 kapszula, amely naponta kétszer 3 kapszuláig is növelhető.
 • Egyedi gyártástechnológiánk lehetővé teszi, hogy a kapszulákból gyógynövényteát is készíthess! Ezt a kapszulát is így kell fogyasztani ahhoz, hogy azzal támogasd a felső légutaid egészségét. Ehhez:
  • vagy nyisd ki a kapszulákat a két végüknél megfogva, a tartalmukat pedig öntsd egy pohárba, majd engedj rá 2 dl 50-60 Celsius fokos (csap)meleg vizet
  • vagy a kapszulákat felbontás nélkül helyezd egy pohárba, majd önts rájuk 2 dl frissen forralt vizet. A kapszulahéj egy percen belül feloldódik és elkeverés után a tea fogyasztásra kész!
 • Mivel a kapszulák a gyógynövények hatóanyagainak 100%-át tartalmazzák (tehát nemcsak a vízben jól oldódó hatóanyagokat) ezért a megszokottól eltérően egy sűrű átlátszatlan teát kapsz eredményül, amelyet felkeverés után érdemes egyből elfogyasztani.

FOLYAMATOSAN FOGYASZTHATÓ?

 • A komplex nem tartalmaz olyan gyógynövényeket, amelyek hatóanyagai felhalmozódnának a szervezetben, ezért korlátlan ideig és biztonságosan fogyasztható hosszú távon is.

AMIRE ÉRDEMES FIGYELNI

 • Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
 • Mérsékelheti egyes gyógyszerek felszívódását, ezért azok bevétele előtt vagy után 1 órával fogyaszd.
 • Terhesség és szoptatás, valamint 18 éves kor alatt fogyasztása nem javasolt!
 • Gyermekek elől elzárva tartandó.

A gyógynövénytermékre vonatkozó egészségügyi hatások mindegyike szerepel az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) hivatalos jegyzékében, amelyet az EU tagállamai által beküldött tudományos bizonyítékok alapján állítottak össze. A tudományos bizonyítékok értékelése folyamatos, amelyet mi is rendszeresen áttekintünk. Az egészségügyi hatások alatt ismertetett kutatási eredmények és gyógyászati tapasztalatok a gyógynövényre általánosan vagy a hivatkozásokban megjelölt kivonatra vonatkoznak! Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a gyógynövénytermékünk egészségügyi hatásait. A népgyógyászati tapasztalatok bemutatásának célja elsősorban az adott gyógynövény történeti és kulturális szerepének megismertetése. Sem a népgyógyászati alkalmazás, sem a vásárlói vélemények nem tekinthetők orvosi vagy szakértői értékelésnek!