A lapacho tea gyógyhatásai:
Elsőként kiemelhetjük a rákos sejtek szaporodását gátló tulajdonságát. Erős antibiotikus hatású, azaz hatékony a baktériumok, vírusok és gombák (főként a Candida) elleni küzdelemben. Általános roboráló, immunerősítő hatású, ezt a tulajdonságát érdemes kihasználni a téli náthás, megfázásos időszakban!
Fokozza a sejtek anyagcseréjét, segíti a kiválasztást, méregtelenít. A méregtelenítést főként a májsejtek funkciójának aktivizálásával éri el, salaktalanítja a nyirokrendszert is.
Magas vastartalmának köszönhetően vérszegények számára is jelentős segítség. Jó gyulladásgátló, fájdalomcsillapító hatású. Rendszeres fogyasztása esetén "mellékhatásként" csökkenti a depresszív hangulatot, bár ezt tudományos kutatásokkal még nem bizonyították. (A lapacho teát rendszeresen fogyasztók számoltak be kedélyállapot javulásról).
Candida gombás fertőzés esetén is ajánlott kúraszerű fogyasztása. A lapacho tea egyes hatóanyagai képesek kiválasztani a szervezetből a Candida által megkötött nehézfémeket is.
Külsőleg pikkelysömör, pattanásos bőr kezelésére is javallott.