Nutrilab 3 Alge – Spirulina, Chlorella, Vörös alga komplex kapszula – 120db

A készítmény hatóanyagai (spirulina alga por, chlorella alga por, vörös alga por) hozzájárulhatnak az immunrendszer erősítéséhez, a szervezet méregtelenítéséhez, salaktalanításához, a sav-bázis egyensúlyának fenntartásához, a betegségek megelőzéséhez.
Bruttó 5 910 Ft

Összetevők: Spirulina alga por, Chlorella alga por, Lithotamnium alga por, hidroxi- propil-metil-cellulóz (kapszulahéj)

Ajánlott napi mennyiség: naponta 4 tabletta fogyasztása ajánlott.

Vörös alga -Lithotamnium calcareum – Nyugat-Európa magas ásványtartalmú, kristálytiszta vizeiben honos algafaj. Összetételének 34%-át tiszta, természetes, szerves kalcium képezi, amely testünk számára a legfontosabb ásvány. A kalcium nélkülözhetetlen csontjaink, fogaink, körmeink és hajunk újraképződéséhez, illetve fontos szerepet játszhat a lúgosításban is. Tudományos kutatások igazolják, hogy a Lithothamnium alga természetes kalciuma – a vegyileg előállítottal szemben – magasabb arányban képes beépülni, sőt ennek hatékonysága Spirulina alga hozzáadásával még tovább fokozódik. Így a Lithotamnium alga csontjaink és fogaink leghatékonyabb kalciumforrása lehet.

Spirulina intenzív zöld színét különösen magas klorofil tartalmának köszönheti, mely az emésztéshez és az anyagcseréhez igen fontos. Más növényekkel ellentétben a Spirulinának nincs erős sejthártyája. Ez az egyik ok, amiért emésztőszerveink oly könnyedén juthatnak hozzá a benne lévő életfontosságú anyagokhoz. A Spirulina lúgos jellege meggátolja szervezetünk savtúltengését. A Spirulina nagyon magas koncentrációban tartalmaz B12 vitamint, Omega-3 zsírsavat, többek GLA-t. A Spirulina rendelkezik minden növény közül a legmagasabb fehérje értékkel, mely az izomnövekedésnél hasznos. Fehérjetartalma közel háromszor akkora, mint a hüvelyeseknek, hatszor akkora, mint a tojásnak, és hússzor akkora, mint a tejnek.

Chlorella alga a leggazdagabb klorofillforrás a Földön. A klorofill a zöldnövényeknek azon anyaga, amely a Nap sugárzó energiáját elnyeli, átalakítja és közvetíti a növényi sejtben végbemenő folyamatokba. Nem tartozik a karotinoid vegyületek közé, szerkezete inkább a vér hemoglobinjához hasonlít, szokták mondani, hogy a növények vére. Fertőtlenítő és méreganyag megkötő tulajdonságokkal bír.