Szójaszósz sötét 500ml

SKU: vita0704
Bruttó 1 090 Ft

A szójaszósz fő alkotóeleme a szójabab, amelyet gőzben megpuhítanak, majd azonos mennyiségű pörkölt gabonával együtt megdarálnak. Összedolgozzák sóval, élesztőkultúrával és vízzel, aztán meleg, nedves helyen hat-tizennyolc hónapig erjedni hagyják, miközben rendszeresen rázogatják (akár jobb helyeken a pezsgőt). Ezután többször leszűrik, végül palackozzák.

- Kétféle alap szójaszósz ismert: a világos és a sötét, de a megjelölés nem a színüket jelenti, inkább a mártás állagára és ízére utal.

A világos szemre meg sem különböztethető a sötéttől, de kevesebb természetes festék-anyagot tartalmaz, így olyan ételek ízesítésére alkalmas, amelyeket meg akarunk óvni az elszíneződéstől (zöldségek, gomba), ugyanakkor meglehetősen híg és sós, ezért kevés kell belőle.

A sötét változat erősen fűszeres, kevésbé sós, sűrű szósz, amelyet főként húsételekhez használunk (sütéskor szép barna-vörös színt kapnak tőle a húsok). Mivel mindkét változat sós, ezt az étel ízesítésénél mindenképpen vegyük figyelembe! -

Termék címkék