SZAFI FREE VILÁGOS PUHA KENYÉR LISZTKEVERÉK 1000 G
Gluténmentes kenyér lisztkeverék, melynek segítségével könnyedén készíthetünk finom puha, világos színű, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül. (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, kukoricamentes, rizsmentes, burgonyamentes, zsírszegény, vegán kenyér készíthető belőle) Tájékoztatjuk, hogy nemrégiben az útifűmaghéjliszt beszállítónk változott. Ennek csupán annyi hatása van a késztermékre vonatkozóan, hogy sötétebb lett a szín, funkcionálisan és minőségileg azonban nem befolyásolja a terméket.
Elérhetőség: Nincs raktáron
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad és mellékízmentes!
Nagyon könnyen kezelhető lisztkeverék!
A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen vegán a Szafi Free termékcsalád.
Próbáld ki a többi Szafi Free termékünket is (fánk, lángos, nokedli stb.)
Összetevők: Kölesliszt, tápióka keményítő, rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat!
Felhasználási javaslat, vizes zsemle recept:
Hozzávalók (3 db zsemléhez):
- 140 g Szafi Free Világos Puha kenyér lisztkeverék
- 2 g só
- 20 g frissen facsart citromlé, vagy almaecet
- 170 g langyos víz
- 1 +1 g kókuszolaj a lekenéshez (elhagyható, de ettől lesz barnás a kérge)
Elkészítés:
A lisztkeverék kivételével keverjük össze a hozzávalókat (vizet, sót, citromlevet), majd adjuk hozzá a lisztkeveréket, és jó alaposan gyúrjuk össze.
Pihentessük a tésztát 5 percig. Pihentetés után enyhén lisztezett felületen 3 db laposabb zsemlét/ vagy bagettet formázunk belőle (a sütőben jó nagyra meg fog nőni).
Előmelegített 200 fokos sütőben 40 perc alatt süssük készre. (A sütési idő végén újra lekenhetjük kókuszolajjal, vagy lefújhatjuk vízzel).
Megjegyzés: Fehérborecettel készítve finomabb, egyszerűbb és gazdaságosabb is készíteni, az ecet íze nem érződik rajta! Bolti üveges citromlevet sose használjunk, csak frissen facsartat.