Tápióka gyöngy 500g (Biorganik)

SKU: vita0787
Bruttó 690 Ft

A tápióka gyöngy gluténmentes alapanyag, amelyből általában édességek készülnek, de magas keményítőtartalma miatt kiváló sűrítő- és kocsonyásító, és levesbetétnek sem utolsó.


Picike kis fehér gömböcskék sokasága, amelyek főzés hatására átlátszóak lesznek, mintha lazackaviár lenne.
Dél-Amerikában őshonos, ott ugyanolyan gyakorisággal és változatosan fogyasztják, mint mi mondjuk a rizst. Magas keményítő tartalmának köszönhetően sok mindenre felhasználható: készíthetünk belőle desszertet, sűríthetünk vele leveseket, mártásokat. Mivel íze és illata semleges, ezért jól variálható, ízének kialakításában csak az anyagok véges sora szab határt.

Felhasználása: puding készítéshez, vagy sűrítéshez, bubble drink alaphoz. 

Tápiókapuding: 
A gyöngyöket be kell áztatni kb 5-10 percig vízbe, vagy növényi tejbe  amíg a gyöngyök megpuhulnak. Ezután lassú tűzön főzni kell, eközben hozzá lehet adni az ízesítő anyagokat (pl, vanília, karobpor, fahéj, mazsola, stb) ízlés szerint. Mikor összesűrűsödött vegyük le a tűzről, öntsük bele kis tányérkákba és abban hagyjuk kihülni. Díszíthetjük aszalt gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel stb.

Termék címkék