Virágpor 100g

SKU: vita0366
Bruttó 500 Ft

Virágpor 100g

  • immun- és szervezeterősítő, magas ásványi anyag tartalom (jön a téli időszak!)

  • keringési zavarokra

  • emésztési zavarokra, gyomorkarbantartó

  • cukorbetegség ellen

  • nemi vágykeltő, impotencia ellen, prosztata panaszokra

  • depresszió ellen, idegnyugtatóMiért virágpor?

A virágpor nem gyógyszer, de aki fogyasztja, egy csodálatos gyógyulás lehetőségét ismerheti meg.

Az orvosokat a világon mindenütt, egyre jobban aggasztják a gyógyszerek negatív mellékhatásai, ezért mind nagyobb mértékben térnek vissza a természethez és a tudományos eszközök igénybevételével újra értékelik a régi gyógyszereket.

Ma egyre gyakrabban ajánlják a virágport, mert természetes alkotóelemeit az emberi szervezet közvetlenül hasznosítja.

A virágpor közel fele emészthető fehérje. Teljes növényi étrenden élők számára szinte kötelező, hiszen pótolja - a vegetáriánusonál sokszor tapasztalható helytelen étkezésből kimaradó - fehérjéket.


Gyógyhatásai

A fehérje táplálkozási zavaroknál, májbántalmaknál, emésztési zavaroknál mint étvágygerjesztő és serkentő, valamint vérszegénységnél ajánlják. Idült fehérje leromlásoknál, mint májgyulladás, lelki és testi kimerültség eseteinél, lábadozó betegeknél.

A  virágpor nem csodaszer (akár annak is nevezhetnénk), de kedvezően hat az emésztőszervekre, a bélmüködésre, hozzájárulhat az idegbajok, pszichikai depressziók, dülmirigy-bántalmak, cukorbajleküzdéséhez, és elvesztett férfiasság visszaszerzéséhez.

Hatékony gyengeség, alultápláltság,  immungyengeség esetén, szabályozza az emésztést - hatásos étvágytalanság, hasmenés és székrekedés esetén is - , segít májpanaszok, serkenti az anyagcsere folyamatokat és a belső elválasztású mirigyek működését, elősegíti a vérképzést, csökkenti akolleszterinszintet, erősíti a szívizmot, segít a méregtelenítésben.

A virágpor 2,71-14,44% zsírt is tartalmaz ,melynek mintegy 20%-a telítettlen,és egyes vitaminokkal keverve megakadályozza az érelmeszesedést. Így ezután a virágpor és a méz együttes fogyasztásával -ahogy a méh is táplálkozik- a zsírok a mézben lévő szénhidrátokkal és cukrokkal együtt égnek el.

A virágpor gyomor és bélbántalmaknál, különösen vastagbélgyulladásnál, hasmenésnél, székrekedésnél, igen jótékony hatású.

De pl. súlyos, idült székrekedést , aranyeret, melyeknél sok esetben a szokványos gyógyszerek hatástalanoknak bizonyultak, virágporral gyógyították meg.

A légzőszervek bántalmainál, (hörghurut, légcsőhurut, asztma) is pozitív hatást vált ki.

Franciaországban az influenza járvány idején védőgyógyszerként, megelőzésre használják!

Hasonlóképpen sikeresen használható idegesség, magas vérnyomás, vérszegénység, köszvény gyógykezelésére is és az agyvérzés megelőzésére.

Guemes Diaz F. az Apiacta 1975. évi 1. számában a prosztata panaszokban szenvedő betegeknek ajánlja a virágporkezelést. Az általuk kezelt betegeknél 90 %-os sikert értek el, s erősen ajánlják, hogy ezt a gyógymódot vegyék fel az orvosi gyakorlatba.


Hogyan fogyasszuk?

Mézzel 1:1 és 1:2 arányban kevert virágport meglehetősen jó eredménnyel használták az ideg- és az endokrin mirigy rendszer szabálytalan működése és magas vérnyomás esetében is.

Napi adagja 10-20 gramm, 2-3x1 kiskanál, lehetőleg étkezés előtt.

A virágport az emberi szervezet könnyen hasznosítja, egyedül, de főként mézzel vegyítve, vagy kevés vízbe, gyümölcslébe, joghurtba keverve fogyaszthatjuk,de inkább az utóbbi javasolt. A virágpor az emberi szervezetet a természet nyújtotta legjobb anyagokhoz juttatja. Gondoljunk csak egy dologra: a virágporral etetett méhálcák hat nap alatt testsúlyuk 1500-szorosára növekszenek.

A virágport száraz helyen, jól zárodó edényben, vagy zacskóban kell tárolni.


Termék címkék