Vitaking FloraPro élőflórás rágótabletta (30)

A Vitaking FloraPro termék egy szabadalmaztatott bevonási eljárással készült élőflórás termék. A 6 különféle baktériumot dupla bevonat védi amíg el nem jut a “lakóhelyére” azaz a vastagbélbe. Más hasonló termék esetében már a gyomorsav semlegesíti a baktériumokat, még mielőtt bejutnának a szükséges bélszakaszba. A dupla bevonat megvédi ezeket a baktériumokat a gyártás során fellépő behatásoktól (első réteg) és a gyomorban található erős savaktól (második réteg). Mindegyikben 109 élő sejt van, a garancia-idő végéig. A FloraPro különleges összetevője az izomalt, ami egy olyan étrendi rost, amely táplálékul szolgál ezen hasznos baktérium törzsek számára a vastagbélben. Az izomalt előnye más (inulin vagy frukto-oligoszacharid) összetevőt tartalmazó élőflórás termékekhez képest az, hogy sokkal kevesebb embernek okoz kellemetlen emésztési panaszokat. Azoknak is érdemes kipróbálniuk, akik korábban azért hagytak fel a az élőflórás termékek szedésével, mert ezekre az összetevőkre voltak érzékenyek. A tabletta tej, glutén, szója és cukormentes. Nem tartalmaz GMO összetevőket. Vegetáriánusok is fogyaszthatják.
Bruttó 2 550 Ft
Kiszállítás
*
*
Szállítási mód
Név
Várható érkezési idő
Ár
Nincs szállítási lehetőség

Leírás

Élőflórát tartalmazó, áfonya ízű rágótabletta

A Vitaking FloraPro termék egy szabadalmaztatott bevonási eljárással készült élőflórát tartalmazó rágótabletta.

Mit tartalmaz a FloraPro tabletta?

Négy lactobacillus (tejsavbaktérium) és két bifidobaktérium törzset, mindegyikből egy-egy milliárd élő sejtet*, melyek nagy mennyiségben jelen vannak az egészséges emésztő- rendszerben minden emlős esetében – beleértve az embert is.

Mitől más, mint a többi hasonló termék?

Ezek a baktériumok nagyon érzékenyek a környezeti hatásokra és semmit nem érnek amennyiben elpusztulnak. Ezért a termékben egy szabadalmaztatott bevonási eljárással dupla bevonatot hozunk létre, megvédve a gyártás során fellépő behatásoktól (első réteg) és a gyomorban található erős savaktól (második réteg) őket. Ezzel védjük meg a baktériumokat addig, amíg eljutnak a számukra biztonságot jelentő bélszakaszba.

Elszopgatni, vagy lenyelni?

Akinek nem okoz gondot a tabletta lenyelése az használja úgy. Az ízesítése lehetővé teszi szopogató-tablettaként való fogyasztását is. Sem előnye, sem hátránya nincs egyik féle alkalmazásnak sem a másikhoz képest. Gyermekek esetében talán egyszerűbb elfogadtatni a szájban feloldódó ún. rágótablettaként való szedést.

Mennyit és hogyan kell fogyasztani?

A javasolt mennyiség 1-3 tabletta egy egészséges ember esetében és ennek akár sokszorosa, amennyiben valakinek a bélflórája igényli ezt vagy ha éppen egy antibiotikumos kezelésen esett át. Praktikusan egy kisebb étkezés (snack) közben vagy után érdemes bevenni. Legtöbb ember számára azonban nem okoz problémát az éhgyomorra bevétel sem. Nem javasoljuk kiadós, nehezen emészthető ételekkel együtt bevenni. Ilyen esetben a hatékonysága romolhat.

Milyen allergént tartalmaz a Vitaking FloraPro rágótabletta?

A tabletta tej, glutén, szója és cukormentes. Nem tartalmaz GMO összetevőket. Vegetáriánusok is fogyaszthatják.

Hogyan kell tárolni?

Ezek a baktériumok annál életképesebbek, minél hidegebb helyen vannak. A meleg és a fény nem tesz jót nekik. Amennyiben nem fogyasztod el a terméket a megvásárlástól számított 2-3 héten belül, akkor célszerű hűtőszekrényben tárolni.

* A tabletták gyártásakor 2,5-3 milliárd élő sejtet teszünk a termékbe törzsenként annak érdekében, hogy a minőség megőrzési idő végére is biztosan meg legyen az 1 millárd mind a hat törzsből.

 

Hatóanyagok1 tablettaMennyiségNRV%
Streptococcus thermophilus1×10⁹CFU 
Lactobacillus rhamnosus1×10⁹CFU 
Lactobacillus paracasei1×10⁹CFU 
Lactobacillus acidophilus1×10⁹CFU 
Bifidobacterium longum1×10⁹CFU 
Bifidobacterium breve1×10⁹CFU 
NRV%: referencia beviteli érték felnőttek számára **%: napi ajánlott mennyiség nincs meghatározva

A FloraPro rágótabletta összetétele:

tömegnövelő szer: izomalt, áfonya por, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve, fényező anyag: zsírsavak, édesítőszer: szteviol-glikozid, kukoricakeményítő

Napi ajánlott mennyiség: Napi 1-3 tabletta napközben. A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet, és az egészséges életmódot.

FCU: Kolónia formáló egység.

Amikor van egy baktérium, és olyan helyre kerül ahol jól érzi magát, szaporodik (osztódik), nagyjából 20 percenként megduplázódik a száma, ha jól érzi magát. Akkor is ha nekünk ez jó, akkor is ha nekünk nem jó.

Ha elkezd szaporodni, kolóniákat formál. Amikor kolónia formáló egységekről beszélünk, akkor olyan baktériumokról beszélünk, ami képes létrehozni egy kolóniát. Tehát a kolóniaformáló egység, azt jelenti, hogy hány ilyen életképes, szaporodásra képes baktérium található meg egy adott területen, mondjuk egy termékben, legyen az joghurt vagy étrend kiegészítő. Például egy átlagos joghurtban minimum 106  van.

Ha bemegyünk egy boltba, szinte minden joghurton szerepel az élőflórás felirat. Ez az jelenti hogy a gyártáskor benne is volt ez a mennyiség. Az étrend kiegészítőkben is ez a szám van feltüntetve.

Alapvetően kétféle baktérium típust használnak jellemzően az étrend kiegészítőkben, mert ezek azok amik jó, ha nagy mennyiségben ott vannak az ember emésztő rendszerében. Ezek a bifidobaktérium, vagy laktobacilus. Ezek a baktériumok az emlősökben találhatóak meg, és nagyon érzékenyek az antibiotikumokra, a hőre és az oxigénre.

 

A Vitaking FloraPro rágótabletta egy szabadalmaztatott bevonási eljárással dupla bevonatot hozunk létre, megvédve a gyártás során fellépő behatásoktól (első réteg) és a gyomorban található erős savaktól (második réteg) őket. A termékben összesen 6 féle baktériumtörzs található, ebből kettő bifido baktérium, 4 laktobacilus. Mindegyikben 10élő sejt van, a garancia-idő végéig. Gyártáskor ennél jóval nagyobb, azért, hogy a garanciaidő végéig, még mindig benne legyen az, ami a doboz hátuljára rá van írva.

 

Vitaking FloraPro rágótabletta