Zöld tea gyömbérrel és citrommal 20 filter (Mecsek)

SKU: vita0623
Bruttó 990 Ft
Kiszállítás
*
*
Szállítási mód
Név
Várható érkezési idő
Ár
Nincs szállítási lehetőség

 

A Mecsek Zöld tea önmagában is egészséges, gyömbérrel dúsítva pedig remek gyomorerősítő és emésztést segítő ital készíthető belőle. 

A fekete teával szemben a zöld teában kevesebb koffein található. A zöld tea évezredek óta használatos szere a kínai tradicionális orvostudománynak. Számos jótékony hatása ismert.

A kutatók megállapították, hogy a zöld tea tartalmaz egy, a polifenolok csoportjába tartozó, katekhin nevű vegyületet, amely antikarcinogén hatású: csökkenti a szív megbetegedésének lehetőségét, rákellenes, és visszaszorítja a fertőzésekre való hajlamot, távol tartja a meghűlést, a felfázást és az influenzát. A katekhin napozókrémbe vagy testápolóba keverve megakadályozza bizonyos bőrrákfajták kialakulását.

Segíti a vércukor regulációját, antidiabetikus hatással rendelkezik, cukorbetegeknek javallott a fogyasztása.

A zöld teában igen nagy mennyiségben találhatunk vitaminokat, antioxidánsokat és ásványi sókat. Magas C- és B-viamin tartalmú, de magnézium és kálium is található benne.

Segíti az emésztést, normalizálja a bélműködést, csökkenti a magas vérnyomást.

Kínai kutatók alátámasztása szerint vese-, epe-, és a különböző hólyagkövek kialakulását is gátolja. (Ez azért is igaz lehet, mert Kínában, ahol nagy mennyiségben fogysztják, nem ismerik ezeket a betegségeket.)

Elkészítése: 1 teafiltert forrázz le 2-2,5 dl vízzel, majd 10 percig hagyd állni. Ezután lehetőleg ízesítés nélkül idd meg. Langyosan és lehűtve is kitűnő üdítő ital!

Figyelem! Enyhén vízhajtó hatású.

Termék címkék