Szederlevél 40 g

SKU: vita0249
Bruttó 250 Ft
Kiszállítás
*
*
Szállítási mód
Név
Várható érkezési idő
Ár
Nincs szállítási lehetőség

Magas cseranyag- és szervessavtartalmának köszönhetően a szederlevél tea alkalmas a hasmenés kezelésére. A benne található vitaminok, különösen a C-vitamin, erősítik az immunrendszert. A benne lévő kevés illóolaj kellemes illatot ad a teának.

ALKALMAZÁSA

  • Torokgyulladásra

A szájüreg és a torok gyulladásos állapotai esetén öblögetésre és gargalizálásra alkalmas a szederlevél tea. Ha a torokfájás első tüneteit tapasztaljuk, és hamar elkezdünk a teával gargalizálni, megelőzhetjük a betegség kifejlődését. Emellett elfogyaszthatunk még naponta 2-3 csésze mézzel ízesített szederlevél teát.

  • Hasmenésre

A hasmenéssel és görcsökkel járó úgynevezett gyomorinfluenza kezelésére jól bevált szer a szederlevélből készült kivonat. Igyunk meg naponta 2-3 csészével a kevés mézzel ízesített italból. Hatására összehúzódik a bélnyálkahártya, ami enyhíti a hasmenést. Tovább erősíthetjük a hatást, ha az elkészítés előtt 75 g szederlevélhez 25 g zsályát keverünk.

  • Kiütések ellen

Csereanyagban gazdag növényként a szeder segít a kiütések és más bőrgyulladások gyógyításában. Ebben az esetben is hatásosabb a kivonat, mint a tea: naponta néhányszor mártsunk bele egy kendőt, kissé csavarjuk ki, és tegyük kb. 15 percre a gyulladt testrészre.

Termék címkék